Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширювала матеріали із закликами щодо захоплення території України – підозрюється жителька Миколаївщини

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури жительці міста Первомайськ повідомлено про підозру у розповсюдженні матеріалів із закликами до дій зі зміни меж територій та державного кордону України, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною збройну агресію рф (ч. 1ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, підозрювана є активною користувачкою забороненої російської соціальної мережі. Вона була підписана на ворожі пропагандистські сторінки, з яких активно поширювала публікації із закликами до вчинення насильницьких дій зі зміни меж території та державного кордону України.

Підозрювана поширювала матеріали, в яких містилися російські наративи щодо «нацизму», дискредитації Сил оборони та викривлення історичних фактів про Україну.

Під час обшуку у підозрюваної виявлено та вилучено мобільний телефон, комп’ютер, записники, жорсткий диск з доказами її протиправної діяльності.

Їй обрано запобіжний захід - тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.