Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширював інформацію про переміщення ЗСУ та ставив мітки для ворога – судитимуть мешканця Бахмутського району

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Бахмутського району за несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні-квітні 2022 року чоловік добровільно погодився передавати представникам окупаційної адміністрації РФ інформацію про місця дислокації блокпостів, місцезнаходження та переміщення військовослужбовців і техніки Збройних Сил України.

На виконання поставлених завдань обвинувачений надсилав окупантам через месенджер голосові повідомлення та скріншоти із зробленими власноруч помітками зазначених локацій.

Отримана інформація використовувалась збройними силами РФ під час військової агресії на території України.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.