Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширював наративи московського патріарха та заклики до об’єднання церков – керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про нову підозру

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про нову підозру – у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, під керівництвом митрополита після російського вторгнення оновлено офіційний сайт єпархії за шаблонами православних інтернет-ресурсів держави-агресора.

Також додано гіперпосилання, за якими можна було перейти на сайти РПЦ.

Священнослужитель забезпечував систематичне розміщення інформаційних матеріалів із наративами московського патріарха Кирила і закликами до об’єднання церков та суспільства задля перемоги Росії.

Зміст публікацій містив ознаки виправдовування, заперечення та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють працівники Управління СБУ в Черкаській області.

Нагадаємо, раніше керівнику єпархії повідомили про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань (ч. 1 ст. 161 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.