Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширював злочинний вплив та організував злочинне зібрання – судитимуть «смотрящого» за колонією на Буковині

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно кримінального авторитета за фактами встановлення та поширення злочинного впливу, а також організації і участі у злочинному зібранні (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України).

Слідством встановлено, що уродженець Дніпропетровщини, який за умисне вбивство двох осіб відбуває покарання у ДУ «Сокирянська виправна колонія (№67)», мав попередньо здобутий серед засуджених авторитет. У вересні 2020 року він здобув статус «смотрящого за зоною», де поширював свій злочинний вплив.

Він організував сходку за участю одного з лідерів злочинного світу на прізвисько «Тенго Пітерський». На злочинному зібранні «вор в законі» виступив у ролі третейського судді та «подарував життя» кілеру, ув’язненому за вбивство кримінального авторитета, визначивши інший спосіб «розплати», який «смотрящий» організував.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.

Матеріали стосовно «вора в законі» виділені в окреме кримінальне провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.