Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Постачали нафтопродукти та співпрацювали з окупантами – директору та головній бухгалтерці підприємства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом жителям Херсона у веденні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, директор та головна бухгалтерка ТОВ у липні 2022 року пішли на співпрацю із окупаційною владою та перереєстрували підприємство у відповідних органах країни-агресора. 

Далі вся господарська діяльність товариства відбувалася у взаємодії із окупаційною владою регіону. Підозрюваний забезпечував постачання нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів ворогу. Надавав послуги з вантажних перевезень, зокрема, щодо вивезення з Херсонщини сільськогосподарської продукції.  

Підозрювана вела бухгалтерський облік та документацію відповідно до російського законодавства. Розрахунки відбувалися через банківську систему країни-агресора. Також жінка нараховувала та видавала зарплату працівникам у рублях.  

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.