Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Постачання неякісних консерв на 13,7 млн грн для прифронтових регіонів - підозрюють постачальника

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику підприємства у привласненні коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у травні 2022 року в рамках державної закупівлі продовольчих товарів тривалого зберігання поставив товар неналежної якості на 13,7 млн грн.  

Мова йде про поставку 26 тис банок  консерви яловичої, яка використовувалась при формуванні  гуманітарних пакунків, призначених для регіонів, де тривають бойові дії.

Технічні  характеристики  тушкованої консерви  не відповідали вимогам ДСТУ та іншим вимогам у  сфері обігу харчових продуктів.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід -  Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.