Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Посягання на територіальну цілісність України і незаконне перетинання держкордону – чотирьом військовослужбовцям ЗС РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом військовослужбовцям збройних сил РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей, а також у незаконному перетинанні державного кордону, поєднаному із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 332-2 КК України).

За даними слідства, військовослужбовці збройних сил РФ - командир відділення, заступник командира бойової машини - наводник оператор, кулеметчик та стрілок брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України та були затримані 26 лютого 2022 року у м. Миколаєві.

Наразі їх затримано в порядку ст. 208 КПК України. До суду скеровані клопотання про обрання стосовно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Незважаючи на бойові дії на території міста та області, прокурори забезпечили затриманих захисниками.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими управління Служби безпеки України в Миколаївській області. 

На даний час проводиться комплекс необхідних слідчих та інших процесуальних дій.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років або довічним позбавленням волі із конфіскацією майна!

 

 За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури