Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Посягання на життя поліцейського — чотирьом особам на Харківщині повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру у готуванні до посягання на життя працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 14, ст. 348 КК України) та ще двом – в умисному знищенні майна (ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, у 2020 році співробітник поліції у зв’язку із своєю професійною діяльністю почав отримувати у мессенджері погрози щодо фізичної розправи. Він, будучи співробітником управління стратегічних розслідувань, займався розкриттям тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі документуванням злочинної діяльності організованих груп. Здійснюючи тиск на правоохоронця, підозрювані у квітні 2020 року встромили сокиру у дах його автомобіля.

Крім того, встановлено, що підозрювані також причетні до підпалу двох автомобілів, вчиненого у грудні 2020 року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управлінням внутрішньої безпеки в Харківській області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури