Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру 16 співробітникам Маріупольського слідчого ізолятора, які незаконно утримують громадян за рішеннями окупаційних судів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури шістнадцяти правоохоронцям заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 7 березня 2022 року війська рф захопили будівлю ДУ «Маріупольський слідчий ізолятор», яка розташовується на околицях міста. На той час в закладі ще утримувалися 345 ув’язнених. Попри триваюче протистояння українських захисників окупантам, десятеро жінок та шестеро чоловіків знехтували присягою та перейшли на бік ворога. 

Серед підозрюваних – старші по корпусу, молодші інспектори й старша інспекторка з кінології відділу режиму та охорони, а також дві старші інспекторки відділу по роботі з персоналом та групи контрольно-аналітичної роботи. Після переходу під юрисдикцію «державної служби виконання покарань міністерства юстиції днр» громадяни забезпечують функціонування так званої правоохоронної системи у нині захопленому м. Маріуполі.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване в м. Краматорську. Оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.