Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру адвокату, який підбурював громадянина до дачі 10 тис доларів США хабара судді

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру адвокату у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та підбурюванні до надання службовій особі неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, у липні 2023 року адвокат, ввівши в оману громадянина, підбурив його до надання неправомірної вигоди, нібито, судді одного із районних судів столиці за прийняття позитивного рішення у цивільній справі про поділ майна між спадкоємцями. При цьому адвокат мав намір залишити суму неправомірної вигоди собі та розпорядитися нею на власний розсуд.

Слідством не встановлено причетності судді до зазначених правопорушень.

У ході контролю за вчиненням злочину адвоката затримали в порядку ст. 208 КПК України після передачі йому 10 тис доларів США.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Печерського ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.