Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру «чорному» нотаріусу, який незаконно зареєстрував право власності на майно у столиці вартістю понад 3,5 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру приватному нотаріусу

Йому інкриміновано несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, нотаріус Київського міського нотаріального округу, маючи доступ до державної інформаційної системи – Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, безпідставно зареєстрував за приватною особою право власності на нежитлове приміщення комунальної власності загальною площею 770 кв м

Це нерухоме майно вартістю понад 3,5 млн грн, знаходилося у власності територіальної громади міста Києва.

Підозрюваному обрано запобіжний захід – домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.