Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи, які викрадали нафтопрдукти під час блекауту

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи, у тому числі організатору за фактом викрадення нафтопродуктів (ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, з 2022 року по лютий 2023 року на території Сумської та Полтавської областей діяла організована злочинна група. Її учасники в умовах дії воєнного стану, в той час коли на території держави був дефіцит палива, викрадали нафтопродукти та реалізовували їх.

Своїми діями вони підривали економіку в державі та могли спровокувати інші тяжкі наслідки.

На території Сумської та Полтавської областей правоохоронці одночасно провели понад 40 обшуків за місцем проживання підозрюваних, в їх автомобілям та місцях схову викраденої сировини.

Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.