Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру депутатці селищної ради з Луганщини, яка брала участь у проведенні псевдореферендуму за «приєднання» до рф

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру депутатці Новопсковської селищної ради 8-го скликання Старобільського району від забороненої в Україні політичної партії «ОПЗЖ».

Їй інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чинна депутатка та колишня заступниця голови Новопсковської районної ради взяла участь у проведенні псевдореферендуму щодо «приєднання» до складу рф.

Під час незаконного волевиявлення у вересні 2022 року вона була так званим «членом територіальної виборчої комісії». Жінка складала списки виборців, проводила ідентифікацію громадян на «дільниці», видавала та підраховувала «бюлетені», вирішувала інші організаційні питання.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.