Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру директору окупаційного «закладу освіти» у Бердянську, який організував навчання за стандартами рф

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора бердянському освітянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою рф після захоплення міста. Тоді він працював вчителем фізичної культури Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 на Запоріжжі.

На основі її приміщень і матеріальних цінностей створено так званий «державний бюджетний загальноосвітній заклад Запорізької області» – «средняя общеобразовательная школа № 3 г. Бердянск».

Директор окупаційної школи налагодив її функціонування з грудня 2022 року. Він організував освітній процес за стандартами та навчальними планами держави-агресора. Контролював виконання російських навчальних програм.

Водночас у повному обсязі було виключено обов’язкові результати навчання, визначені державними стандартами повної загальної середньої освіти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.