Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру директору приватного підприємства, який заволодів коштами ЗСУ на суму 6,8 млн грн

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру директору приватного підприємства.

Йому інкримінують заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у 2022 році підозрюваний уклав договір з однією з військових частин у місті Києві на поставку 1300 ноутбуків загальною вартістю понад 38,5 млн грн, які призначались для потреб оборони.

Під час виконання умов договору, підприємець заволодів грошовими коштами військової частини, завищивши ціни комплектуючих ноутбуків на суму 6,8 млн грн.

Цю суму підозрюваний вивів за межі України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу ДВКР СБУ. Для встановлення суми завданих збитків залучались спеціалісти Північного офісу Держаудитслужби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.