Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом блогерам, які поширювали у соцмережах відео переміщення та позицій ЗСУ

За процесуального керівництва Вінницької та Запорізької обласних прокуратур двом особам повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розміщення озброєння Збройних Сил України (ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, наприкінці квітня 2024 року житель Жмеринки перебував на Хмельниччині, де зафіксував на телефон переміщення військового гелікоптера поблизу аеродрому. Відеоряд він озвучив – розповів про місце зйомки. Надалі виклав ролик у Facebook та Instagram.

Другий підозрюваний – житель Запоріжжя, який адмініструє власний Telegram-канал із аудиторією в майже 140 тис користувачів. Серед контенту про перебіг бойових дій на території України, він оприлюднив відеозаписи розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп’янському районі Харківщини та оборонних ліній українських захисників поблизу Роботиного на Запоріжжі.

Також підозрюваний опублікував інформацію про переміщення бронетехніки і артсистем в одному із регіонів України, яка не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ.

Заходи з викриття здійснювались співробітниками Управлінь СБУ в Вінницькій, Запорізькій та Харківській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.