Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом працівникам луганських лісгоспів, які пішли на співпрацю з ворогом

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом правоохоронцям з Луганщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення підозрювані погодилися на співпрацю з представникам країни-агресора.

Ексдиректор ДП «Старобільське лісомисливське господарство» та колишній лісничий ДП «Сватівське лісомисливське господарство» добровільно вступили до незаконних правоохоронних органах на тимчасово окупованій території.

Вони обійняли керівні посади у створених окупантами структурах на базі захоплених лісгоспів.

Один став «директором государственного унитарного предприятия лнр «сватовское лесоохотничье хозяйство», інший – «директором государственного унитарного предприятия «лнр» «сватовское лесоохотничье хозяйство».

Підозрювані своїми діями сприяли укріпленню окупаційної влади держави-агресора на непідконтрольній Україні території.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.