Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру двом псевпосадовцям на Донеччині, які розпоряджаються захопленим окупантами майном

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру жителям селищ Мангуш та Ялта Маріупольського району у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на співпрацю з державою-агресором пішов колишній співробітник ГУ Держгеокадастру в Донецькій області. У вересні 2023 року він добровільно обійняв посаду «начальника відділу державного комітету з земельних ресурсів днр у Першотравневому районі».

Підозрюваний передав окупаційному «управлінню юстиції» базу земельних ділянок в межах нібито звільнених російськими військами територій. Зокрема, документи стосувались оренди землі, права власності, постійного користування тощо.

Інший підозрюваний раніше був очільником так званої «адміністрації Першотравневого району днр». Після так званого «приєднання» тимчасово окупованої території Донеччини до складу рф обраний «головою Мангушського муніципального округу днр».

Псевдопосадовць з вересня 2023 року представляє незаконну установу, розпоряджається власністю громади в інтересах окупантів, а також підписує «офіційну документацію».

Наразі підозрюваних оголошено у розшук. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.