Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру експосадовцю Маріупольської міськради, який очолив управління в окупаційній адміністрації рф

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому держслужбовцю Маріупольської міської ради заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний до повномасштабного російського вторгнення працював у міськраді начальником відділу у справах сім’ї та молоді.

Після захоплення Маріуполя військами держави-агресора чоловік через свої проросійські погляди почав співпрацювати з окупантами.  Улітку 2022 року обійняв посаду керівника «управління праці та соцзахисту адміністрації Жовтневого району м. Маріуполя днр».

У незаконному органі він проводить особистий прийом містян для нібито вирішення окупаційною владою проблем місцевого населення. Також у зоні відповідальності псевдопосадовця – погодження списків на одержання відшкодування за зруйноване чи пошкоджене рф житло, працевлаштування людей, реєстри отримувачів російських пенсій і пільг.

Наразі підозрюваного оголошено у розшук. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.