Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру експравоохоронцю з Донеччини, який служить ворогу

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру 50-річному жителю Макіївки за фактами держаної зради, колабораційній діяльності та участі у терористичній організації і незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – колишній інспектор поліції, який у 2014 році звільнився з органів МВС України та перейшов на бік ворога. Він добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації «днр».

Обіймаючи посаду старшого інспектора з особливих доручень Управління адміністративної служби незаконного збройного формування «мвс днр» чоловік спряв укріпленню незаконної влади на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

За сумлінне виконання завдань з підривної діяльності проти України відзначений нагородами терористичної організації «днр» та одержав звання «полковника поліції».

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну так званий «полковник» погодився на пропозицію окупаційної адміністрації держави-агресора та добровільно обійняв посаду у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території Донецької області та зареєстрованому на території рф – Міністерстві внутрішніх справ по днр.

На службі в окупантів чоловік сприяє анексії територій України. 

Досудове розслідування у зазначених провадженнях за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.