Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ексслідчому Нацполіції за незаконне переправлення осіб через державний кордон України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому слідчому одного з підрозділів Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Йому інкриміновано сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді слідчого в органах Нацполіції, за грошову винагороду допомагав чоловікам, які підлягають призову на військову службу, під час мобілізації виїхати за кордон за допомогою системи «Шлях» по фіктивним документам.

Після проведених обшуків він звільнився зі служби у зв’язку з виходом на пенсію.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та притягнення до кримінальної відповідальності його спільників.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.