Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру екссудді з Луганщини, яку президент рф призначив «суддею верховного суду лнр»

За процесуального керівництва прокурорів Генінспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру «судді верховного суду лнр».

Їй інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державну зраду (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області зрадила присязі. Вона увійшла до складу так званої «робочої групи із законотворчої діяльності народної ради лнр». Брала участь в розробці проєктів «кодексів» та інших «нормативних актів» псевдореспубліки.

У 2018 році підозрювану призначено «суддею верховного суду лнр».

Вона стала членом «українського народного трибуналу» ‒ так званого «суду», створеного ініціативною групою мешканців Донецька та Луганська. На його «засіданнях» розглядалися нібито злочини українських силовиків і керівництва країни під час подій 2014 року.

Улітку 2023 року президент рф призначив жінку на аналогічну посаду вже за російським законодавством терміном на 6 років.

Підозрювана здійснює безпосередній розгляд справ, тим самим забезпечує становлення, функціонування так званої «судової гілки влади» окупаційної адміністрації рф в Луганській області.

Також у пропагандистських медіа вона заявляє про підтримку режиму держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.