Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру гендиректору пропагандистської «державної телерадіокомпанії лнр»

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру «генеральному директору державної телевізійної та радіомовної компанії лнр» у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні 2014 року окупаційна влада держави-агресора створила на базі захопленої Луганської обласної державної телерадіокомпанії так звану «ДТРК лнр». Ця окупаційна структура спеціалізується на випуску програм антиукраїнського характеру та розповсюдженні пропаганди на тимчасово окупованій території.

На момент захоплення частини регіону жінка працювала директором однієї зі шкіл у Луганську. Пізніше – «головним редактором» газети «Республіка».

На посаду «гендиректора» пропагандистської телерадіокомпанії підозрювану призначено на початку 2020 року. Вона здійснює безпосереднє керівництво, бере участь в теле- та радіо- ефірах, а також співпрацює з російськими медіа.

У своїй інформаційній діяльності підтримує окупаційний режим і незаконні збройні формування держави-агресора.

Відеоматеріали за її участі транслюються в аналоговому та цифровому форматі на території так званої «лнр», а також розповсюджуються в соцмережах.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.