Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру керівнику окупаційної «адміністрації Слов’яносербського району» на Луганщині

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області заочно повідомлено про підозру «голові адміністрації Слов’яносербського району лнр» в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ місцевий житель, який до 2014 року працював юристом у виконавчій дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Чоловік мав проросійські погляди та після захоплення окремих районів Луганської області почав підтримувати окупаційну владу рф.

У квітні 2022 року він був призначений керівником незаконно створеної адміністрації.

Підозрюваний насаджує окупаційний режим та організовує роботу «органу влади», створеного на тимчасово окупованій території Луганщини.

На камери пропагандистських медіа він дякував голові так званої «лнр» за допомогу в реалізації заходів «держпрограми» щодо підтримки у належному стані об’єктів житлового фонду та соцсфери.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.