Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру керівнику підприємства-підрядника, який привласнив бюджетні кошти під час ремонту дороги на Кіровоградщині

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику товариства за фактом привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2017 році Кіровоградська ОДА та підприємство, яке очолює підозрюваний, уклали договір на капітальний ремонт дорожнього покриття у середмісті Світловодська.

Невдовзі після завершення робіт реконструйована дорога почала руйнуватися.

Висновки проведених експертиз засвідчили, що підрядник використав меншу кількість будматеріалів, ніж заявлено у проектно-кошторисній документації. Зокрема, зменшено товщину підсилення дорожньої подушки, а деякі роботи взагалі не виконувалися.

Підозрюваний вніс до звітної документації неправдиві дані про обсяг виконаних дорожніх робіт. На їх підставі отримав повну оплату за фактично невиконані роботи та заволодів бюджетними коштами у сумі 3 млн грн.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.