Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру киянину, який здавав ворогу місця розміщення Сил оборони України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора киянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, співробітники спецслужби держави-агресора залучили до злочинної діяльності місцевого мешканця. Вони давали йому завдання проводити розвідку щодо розташування об’єктів критичної інфраструктури, місць дислокації підрозділів Сил оборони України та підготовки військовослужбовців ЗСУ. Також він мав інформувати ворога про місця можливого зберігання і ремонту військової техніки, наслідки обстрілів та уражень ворогом будівель у м. Києві.

За грошову винагороду, використовуючи месенджер Телеграм, він передавав представникам спецслужб держави-агресора інформацію про розміщення військових об’єктів в столиці для подальшого завдання по ним ракетних обстрілів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управлінням Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.