Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру колишній маріупольській журналістці, яка виступає на каналах рф на підтримку дій агресора

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури ексмедійниці заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

У вересні 2022 року колишня кореспондентка та ведуча одного з маріупольських телеканалів залишилася в окупованому місті. Вона влаштувалася працювати на медіаресурс окупантів «Маріуполь 24». 

У своїх сюжетах підозрювана прославляє російських військових, називаючи їх «захисниками».

Натомість, Збройні Сили України вона звинувачує в обстрілах міста і вбивствах мирних громадян, що не відповідає дійсності.

Майже після року старанної роботи «журналістку» підвищили до «провідного продюсера інформаційних програм телеканалу». 

Крім того, підозрювана в якості «ведучої» бере участь у програмі «СоловьёвLIVE», автором якої є одіозний російський пропагандист. 

«Журналістка» також відвідує ефіри різних російських регіональних та федеральних телеканалів як запрошена гостя. Там вона розповідає про нові кар’єрні перспективи «медійників» з окупованої Донеччини.

Наразі громадянка перебуває у розшуку, з попереднього місця роботи її було звільнено. 

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.