Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру колишньому жителю Сумщини, який добровільно пішов на військову службу до окупантів

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури чоловіку заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, уродженець російської федерації, який тривалий час проживав на Сумщині, у 2017 році переїхав в місто Херсон. 

Після окупації Херсонської області та узурпації владних повноважень агресором підозрюваний у серпні 2022 року добровільно зайняв посаду «дежурного офицера» у незаконно створеному правоохоронному органі «Главном управлении мвд российской федерации по Херсонской области».

У червні 2023 року підозрюваний із власної ініціативи підписав контракт про проходження військової служби та був призначений на посаду сапера добровольчого батальйону – «Загін № 33 міністерства оборони рф ім. В.Ф. Маргелова».

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.