Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру командиру мотострілецького батальйону так званої «днр» з позивним «Остап»

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури так званому командиру третього мотострілецького батальйону 3 ОМСБр 1 АК НМ так званої «днр» повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, уродженець Дніпропетровської області у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування «3-я окрема мотострілецька бригада «Беркут», створеного на основі так званої «групи Безлера» терористичної організації «днр». Він отримав позивний «Остап»

Обіймаючи посаду командира третього мотострілецького батальйону, він безпосередньо керував бойовими діями свого підрозділу поблизу населених пунктів Дебальцеве та Зайцеве Донецької області.

Наразі бойовик продовжує керувати терористичним підрозділом та разом з арміє рф бере активну участь у бойових діях проти сил оборони України, зокрема на Горлівському напрямку. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.