Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру лікарю ВЛК, який вимагав у військовослужбовця 5 тис доларів США за визнання його непридатним до служби

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора лікарю військово-лікарської комісії одного із Військово-медичних клінічних центрів Міноборони повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у січні 2024 року підозрюваний вимагав 5 000 доларів США у військовослужбовця за визнання його військово-лікарською комісією непридатним до служби з виключенням з військового обліку.

Правоохоронці затримали лікаря в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі стороною обвинувачення до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.