Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру мешканці Слов’янська, яка доповідала окупанту про дислокацію ЗСУ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у березні-квітні 2024 року мешканка м. Слов’янська через заборонену в Україні соцмережу повідомляла знайомому, який воює в підконтрольному армії рф підрозділі, дані щодо місць базування Сил оборони у прифронтовому місті. 

В особистій переписці жінка зазначала об’єкти, де тимчасово розміщувався особовий склад ЗСУ. На прохання окупанта вона деталізувала адреси будівель та підтверджувала наявність блокпостів у населеному пункті. Крім того, дізнавшись від співрозмовника про взяття в полон українського військового, підозрювана давала «поради», як жорстокіше треба позбавити його життя.

Наразі її протиправну діяльність викрито. За клопотанням прокуратури жінку взято під варту.

Досудове розслідування та оперативний супровід проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.