Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жителю Сєвєродонецька, який став «заступником міністра промисловості та торгівлі лнр»

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру жителю Сєвєродонецька у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ колишній працівник місцевого хімічного заводу. Після захоплення окремих територій Луганської області у 2014 році чоловік виїхав до рф.

Упродовж декількох років він очолював промислові підприємства у Ростовській області та Краснодарі. Пізніше повернувся до так званої «лнр».

Улітку 2023 року підозрюваного призначили «заступником міністра промисловості та торгівлі лнр». Він бере участь в міжнародних промислових виставках на території держави-агресора, зустрічається з російськими посадовцями та активно підтримує окупаційний режим у пропагандистських медіа.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.