Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру місцевому мешканцю, який добровільно обійняв посаду в окупаційній адміністрації Маріуполя

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний після захоплення м. Маріуполь Донецької області збройними формуваннями рф, з метою встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, налагодив співпрацю з державою-агресором. Він добровільно погодився обійняти псевдопосаду у незаконному органі окупаційної адміністрації рф.

Працевлаштувавшись на посаду так званого «начальника отдела физической культуры, спорта и туризма администрации города Мариуполя», підозрюваний виконує організаційно-розпорядчі функції у створеному державою-агресором органі на тимчасово окупованій території Донецької області.

Він взаємодіє з медіа, бере участь у пропагандистських роликах з метою формування серед місцевого населення та світової спільноти враження про легітимність дій окупаційної влади рф.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.