Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру окупаційній чиновниці з Криму, яка підтримує дії ворога та виправдовує війну проти України

За процесуального керівництва прокуратури автономії окупаційній чиновниці та пропагандистській журналістці з Криму повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф та колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, після окупації півострова підозрювана почала активно співпрацювати з ворогом. Зараз вона обіймає окупаційні посади: головного редактора інформагентства «Крим сьогодні», голови ради «Української громади Криму» та є заступником голови Комітету із законодавства Державної Ради РК.

Після повномасштабного вторгнення росії підозрювана неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора.

У своїх виступах вона підтримувала незаконні дії окупантів та поширювала російські наративи про «повернення додому» українських територій.

«Посадовиця», представляючи інтереси ворога, здійснювала інформаційну діяльність, спрямовану на ослаблення національних інтересів України, підтримку держави-агресора, виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в АР Крим та місті Севастополі

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.