Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру посадовцю так званої «генпрокуратури днр», який розроблював псевдозаконодавство відомства

За процесуального керівництва Генінспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру «начальнику правового відділу генеральної прокуратури днр». 

Йому інкриміновано державну зраду та участь у терористичній організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у 2014 році, після захоплення окупантами окремих територій Донецької області, житель м. Макіївка вступив до окремого структурного підрозділу терористичної організації «днр» – так званої «генпрокуратури днр».

У псевдовідомстві спочатку працював «начальником науково-методичного управління», з 2021 року і до сьогодні він – «начальник правового відділу».

Підозрюваний, маючи вищу юридичну освіту, брав участь у розробленні «законодавства днр» щодо діяльності так званої «генпрокуратури» для створення видимості її законності, а також «наказів генпрокурора днр» з питань роботи підрозділів.

Він обійняв ці посади з метою безпосередньої участі у злочинній діяльності терористичної організації «днр», спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють ГСУ і ДКІБ Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.