Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру призначеному окупантами псевдостарості села на Харківщині

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець с. Борисівка Харківського району під час окупації населеного пункту співпрацював з військовими країни-агресора. У червні він прийняв пропозицію окупантів та став так званим «старостою» с. Борисівка. Представив псевдоочільника села російський військовий під час проведення «урочистого заходу», де підозрюваний оголосив про початок виконання своїх повноважень.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Дергачівського міжрайонного відділу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.