Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру п’яти особам, які за допомогою дрону викрадали гроші під час «обміну валюти»

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора 5 учасникам організованої групи повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, на території міста Києва та в інших регіонах України діяла група осіб, яка під виглядом обміну валют шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами громадян в особливо великих розмірах.

Для цього підозрювані розміщували в Інтернеті оголошення з привабливою пропозицією обміну іноземної валюти. Вони орендували приміщення та облаштовували їх під пункт обміну валют. У цих приміщеннях у покрівлі робили отвір для безпілотного літального апарату – дрону. У подальшому, коли потерпілий передавав касиру гроші для обміну, їх поміщали до сітки, яка була прикріплена до дрону. Через заздалегідь зроблений у покрівлі отвір він злітав з грошима у повітря та зникав.

Під час чергової спроби шахрайства правоохоронці припинили діяльність організованої групи.

Під час обшуків вилучено транспортні засоби, дрон і пульт керування ним, грошові кошти та номерні знаки, які використовувалися для прикриття своєї діяльності під час вчинення злочинів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України спільно із оперативними працівниками Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.