Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ще двом мешканцям Донеччини, які обійняли псевдопосади в окупаційних органах

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора двом громадянам повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, вони добровільно обійняли посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Донеччини.

Колишній посадовець органів місцевого самоврядування в Донецькій області, перебуваючи в тимчасово окупованому Маріуполі, добровільно погодився обійняти так звану посаду «керівника Адміністрації Приморського району міста Маріуполя (виконавчо-розпорядчого органу муніципального утворення)».

Ще один колишній посадовець органів місцевого самоврядування в області, перебуваючи в тимчасово окупованому селі Урзуфі Мангушського району, добровільно погодився обійняти псевдопосаду «керівника Урзуфської сільської адміністрації (виконавчо-розпорядчого органу муніципального утворення)».

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.