Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ще одному голові суду на Харківщині, який перейшов на бік ворога

За дорученням заступника Генерального прокурора та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури голові Балаклійського районного суду Харківської області заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, голова суду у квітні 2022 року виїхав з Балакліі до окупованого Куп’янська. Там він добровільно обійняв псевдопосаду «и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения» у так званій «ВГА Харьковской области».

Підозрюваний надавав людям юридичні консультації щодо законодавства РФ. Також схиляв їх перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, Управління СБУ в Харківській області та Департамент контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.