Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру так званому заступнику міністра доходів і зборів «днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). 

За даними слідства, у жовтні 2018 року юрист з м. Донецька добровільно обійняв псевдопосаду «заступника міністра доходів і зборів днр». Так званий посадовець відповідає за наповнення коштами «республіканської скарбниці» та місцевих «бюджетів». Розробляє заходи зі стягнення податків і зборів з фізичних та юридичних осіб, які здійснюють фінансово-господарську діяльність на тимчасово окупованій території. 

Крім того, з квітня 2022 року чоловік є членом комісії, яка займається реалізацією проєкту зі створення уявного «єдиного економічного простору» та «єдиної таможні» з рф. Також він агітує громадян після отримання фейкових паспортів «днр» ставати на облік у «податкових інспекціях» та бере участь у вирішенні питань мобілізації мешканців на війну з Україною.

Наразі його оголошено у розшук. Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.