Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом ексдержслужбовицям зі Старобільська та Рубіжного, які співпрацюють з окупантами

За процесуального керівництва Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом колишнім державним службовицям за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні та восени 2022 року підозрювані почали співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. Обійняли «керівні посади» у незаконних органах влади на захопленій території.

Жительки Старобільська до повномасштабного російського вторгнення працювали у Марківському об’єднаному управлінні ПФУ Луганської області та Старобільському відділенні обласного управління Фонду соціального страхування України.

Після окупації одна стала «директором Марківського комплексного центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг)», інша – «начальником відділення філії державної установи Фонд соціального страхування лнр у місті Старобільськ».

Псевдокерівниці організовують роботу цих підрозділів за законодавством «лнр» та активно провадять антиукраїнську діяльність.

Ще одна підозрювана – жителька Рубіжного, яка раніше працювала у відділенні пенсійного фонду та міській державній податковій інспекції.

Жінка очолила «Рубіжанську об’єднану державну податкову інспекцію державного комітету податків та зборів лнр». Вона відповідає за перереєстрацію місцевих підприємств в окупаційних органах влади та стягнення з них податків й зборів до бюджету псевдореспубліки. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.