Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом особам, які добровільно зайняли посади у незаконних правоохоронних органах так званих «л/днр»

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом громадянам України за фактами добровільного зайняття посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців Луганщини та мешканка Донеччини після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підтримали дії окупантів та надали згоду на зайняття посад у незаконних правоохоронних органах так званої «л/днр».

Чоловіки обійняли посади «военного народной милиции» та «заместителя начальника УГИБДД» у незаконно створеному правоохоронному органі «мвд лнр».

Жінка добровільно зайняла посаду «временно исполняющего обязанности ОВСГР» у незаконно створеному правоохоронному органі «мвд днр».

За час перебування на цих посадах вони налагодили взаємодію з окремими медіа та використовували їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації. Брали участь у пропагандистських акціях на її підтримку. Через мережу Інтернет намагалися формувати серед населення і світової спільноти думку про законність власних дій та легітимність створення і діяльності цих організацій.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.