Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом псевдодепутатам «Волноваської муніципальної ради днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом мешканцям Волноваського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2023 року проросійськи налаштовані громадяни добровільно зареєструвалися кандидатами в депутати так званої «Волноваської муніципальної ради днр 1-го скликання».  

Після організованих рф виборів та входження до складу «муніципальної ради» стали представляти партію «єдина росія» у тимчасово окупованому місті.

Підозрювані співпрацюють з окупаційною адміністрацією держави-агресора. Беруть участь у засіданнях незаконного органу влади, обговорюють питання та приймають рішення нібито для «налагодження» рф життя населення. Також сприяють легалізації російського законодавства на захопленій території Донеччини.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну один з чоловіків працював директором будинку культури, ще двоє – вчителем фізкультури і майстром тепломережі. 

Наразі громадян оголошено у розшук. 

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.