Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом псевдопосадовцям з тимчасово окупованих Донеччини та Луганщини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури псевдопосадовцям так званих «лнр» і «днр» повідомлено про підозру за фактами державної зради, колабораційної діяльності та участі у терористичній організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 України).

За даними слідства, у березні 2022 року житель смт Троїцьке Сватівського району Луганської області, перебуваючи на тимчасово окупованій території, добровільно вступив у злочинну змову з представниками держави-агресора. Він погодився обійняти псевдопосаду начальника Лантратівського відділу по життєзабезпеченню населення так званої «Адміністрації Троїцького району лнр». 

Друга підозрювана – жителька міста Єнакієве Донецької області. Жінка з 2019 року співпрацює з представниками «днр» та обіймає псевдопосаду керуючої справами так званої «Адміністрації міста Єнакієве». Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, вона почала співпрацювати з представниками держави-агресора та зберегла свою посаду.

Пішов на співпрацю з ворогом та погодився працювати у незаконному правоохоронному органі і уродженець Маріуполя. До повномасштабного вторгнення чоловік працював слюсарем на ПрАТ «Металургійний завод «Азовсталь», а після окупації вступив у злочинну змову з представниками рф та обійняв посаду рятувальника аварійно-рятувальної частини міста Маріуполь так званої «мчс днр». 

Всі троє підозрюваних переховуються від органів слідства та перебувають на тимчасово окупованих територіях, продовжуючи працювати на ворога.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за процедурою in absentia здійснюють слідчі УСБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.