Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру трьом так званим посадовицям «Управління федерального казначейства по днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом мешканкам Приазов’я заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні та вересні 2022 року троє жінок з м. Маріуполя та смт Мангуша погодились на співпрацю із представниками самопроголошеної влади тимчасово окупованої території Донеччини. 

Одна стала начальницею «Управління казначейства в м. Маріуполі», інша – її заступницею. Третя колега очолила аналогічне відомство при адміністрації Першотравневого району квазіреспубліки, розташоване у Мангуші. 

Після незаконної інтеграції окупованих територій Донецької області до складу рф зазначені незаконні установи перейшли під контроль «Управління федерального казначейства по днр».

У межах своєї компетенції жінки контролюють платежі, зокрема, що надходять за договорами з підприємствами, де замовником є місцеві «бюджетні» організації. Також вони прогнозують й планують видатки та через підконтрольні медіа запевняють населення у начебто покращенні фінансового життя в «республіці».

Наразі їх оголошено у розшук. Досудові розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.