Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру у колабораціонізмі шістьом жителям Луганщини, які погодилися очолити окупаційні структури

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області повідомлено про підозру жителям Рубіжного, Кремінної, Станиці Луганської, Новопсковщини та двом сєвєродончанам за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2022 році підозрювані підтримали дії країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом. Ними виявились експрацівники пенсійних фондів, служби у справах дітей, райдержадміністрації та співробітник транспортного підприємства.

Троє очолили так зване «управління пенсійного фонду» на території Рубіжного, Сєвєродонецька та Новопсковського району так званої «лнр».

Одна призначена «начальником відділу у справах сім’ї та дітей адміністрації міста Сєвєродонецька лнр».

Ще двоє стали керувати «відділом звернень громадян адміністрації Кремінського району лнр» та «відділом житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку, архітектури та містобудування адміністрації Станично-Луганського району лнр».

Підозрювані організовують роботу незаконно створених структур за законодавством псевдореспубліки та насаджують окупаційний режим.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.