Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру в державній зраді працівнику «міністерства днр»

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру жителю Волноваського району Донецької області у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, до повномасштабного російського вторгнення чоловік працював начальником рятувального відділення однієї з частин 11 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Після окупації Волновахи він підтримав проросійські ідеї, зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

Підозрюваний погодився обійняти посаду «командира рятувального відділення» у так званому «пожежно-рятувальному загоні м. Волноваха міністерства у справах цивільної оборони, надзвичайним ситуаціям та ліквідації наслідків стихійних лих днр».

Під час роботи у псевдооргані він надавав окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просував ідеї проросійської спрямованості.

Також для подальшого встановлення на території району окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри ворожих військ «командир відділення» брав участь в агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.