Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру заступнику командира батальйону «народної міліції лнр», який проводив допити українських військовополонених

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру громадянину за фактом участі у незаконних збройних формуваннях на тимчасово окупованій державою-агресором території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, житель окупованого Хрустального у лютому 2022 року добровольцем вступив до так званої «народної міліції лнр». Відтоді брав участь у веденні бойових дій проти Збройних Сил України.

Спочатку перебував на рядовій посаді у складі «4-го батальйону 6-го окремого гвардійського мотострілецького козачого полку ім. Платова 2-го гвардійського Лугансько-Сєвєродонецького армійського корпусу». Воював на боці окупаційних військ у Попасній на Луганщині.

Пізніше підозрюваний став служити у цьому незаконному збройному формуванні «заступником командира по роботі з особовим складом». Він проводив допити українських військовополонених та відповідав за їх утримання. Також віддавав злочинні накази особовому складу військового підрозділу.

Наразі чоловік продовжує нести службу на користь держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.