Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жительці Лиману, яка пішла на співпрацю з окупантами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жительці м. Лиману заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року колишня начальниця відділу з питань внутрішньої політики виконкому Лиманської міськради та заступниця співголови тристоронньої соціально-економічної ради Лиманської ОТГ почала співпрацювати з окупантами. 

Жінка добровільно погодилась очолити «відділ внутрішньої політики адміністрації м. Красний Лиман днр». На посаді підозрювана рецензувала матеріали інформаційно-ідеологічного напрямку, що публікувалися на вебресурсі, а також розробляла інформаційні повідомлення для медіа.

Наразі її оголошено в розшук, оскільки після звільнення міста Збройними Силами України вона втекла на тимчасово окуповану територію. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.