Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жителю Буковини, який намагався переправити до Молдови 11 чоловіків призовного віку

За процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури буковинцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель Вижницького району з метою одержання неправомірних коштів сприяв групі військовозобов‘язаних чоловіків у протиправному перетині українсько-молдовського кордону. 

Вартість такої послуги варіювалася в межах 5000-7000 доларів США з особи. Бажаючих непоміченими перетнути кордон підшуковували інші організатори схеми.

Підозрюваний забезпечував трансфер «клієнтів» – жителів Тернопільської, Хмельницької, Київської та Чернівецької областей до села Росошани Дністровського району на своєму мікроавтобусі. Звідти маршрут мав пролягати поза пунктами пропуску.

Його та 11 пасажирів зупинили прикордонники за 300 метрів від державного кордону.

Наразі встановлюються інші учасники схеми.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Чернівецького прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.